CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Welcome to My Page. Sorry sb xde entry yg menarik. Aira tak pandai nk entertain org. Mf.. Mf.. Cool Blue Outer Glow Pointer

Saturday, 26 November 2011

Ahad-27.11.2011

Hello Readers.. Hehe.. Lame Aira tak post kt blog. (Lame ke? Lame laa sgt kan..) Ngee.. Aira buzy sikit laa kebelakangan nii.. Semester ni mmg busy. Huhu.. Banyak assigments yg Aira kena buat. Hari ni Aira kena jaga seramai 50 orang budak2 dari 3 buah sekolah. Sebab ape? Hehe.. Sebabnye diaorg dtg tmpt Aira study utk main game Angry Birds. Mcm kalakar je kn. Nk jaga diaorg sb ni je. Hehe.. Tp bukan aira sorg je yg jaga diaorg ni semua. Ade lg laa. Hehe.. Lau Aira jage sorg mmg mati laa kn. Heee.. Tp aira suke keje ni walaupun memenatkan sbnye Aira suke budak2. Aishh.. Bile laa nk ade ank ni. Aisehmannn.. Berangan2 lak. Haha.. calon pun daa lari cmne nk kawen ni.. Ok laa. Readers budak2 pun daa smpai daa ni. Sooo kena laa jd baby-sitter jp. Hehehe

Wednesday, 23 November 2011

Entitled 7


What am I supposed to do? Im not good in blogging including in English.. Huhu.. But soon I will be teaching English in Primary school. Huwaaa.. I fell like I'm crying inside. Begitu cepat mase berlalu. Rase mcm nk sekolah lagi jee.. Tak nk jadi cikguuuu.. I'm not suite to be an English teacher. I'm not ready yet. Speaking, grammar, semua berterabur lagi. Haha.. Mcm mane nk ajar budak2 ni? Hehe.. Mmg kena gelak laa dgn budak2 ni nanti. Huhu.. Anyway, mase panjang lagi utk Aira perbetulkan ape yg tak betul. Hehe.. Nk betulkan ape? Bukan otak yg masuk air ni ok. Hehe.. Kadang2 hidup ni kena laa gila2 baru laa syokkkk.. Ade lg mase sebelum bulan Jun 2012 utk Aira tingkatkan kemahiran berbahasa Omputeh ni. Hehe.. Wish me luck okay my lovely friends.

Sunday, 20 November 2011

Nikon DSLR..


Finally you are mine.. Lame mengidam kamera Nikon D5100 nii. Huhu.. Thnks mama ayah sb sudi tmbah duit Aira. Lau tak mmg tak cukup laa duit Aira nk beli kamera ni. Hehe.. Kamera ni Aira terpaksa beli utk subjek Teknologi Pendidikan. Tak tawu laa lecturer tu nk buat ape dgn kamera ni. Siap suruh kitaorg beli lg. Anyway, Aira jnji Aira belajar rajin2 utk mama and family. Dpt keje bagus2, duit masyukkk.. Lepas tu bole laa Aira taja mama, ayah and adik2 semua pergi Mekah. InsyaAllah..

Suprised!

Yesterday, after I had finished my MUET test my dearest mom suddenly called me. At the beginning she just asked me on MUET. "How was your test? Is it okay my dear? I pray for your success.",she said. I said thanks to Allah for helping me by making the tape for listening test stuck. So that it will be easy for me to jot down the info if the tape suddenly stop working. The tape suddenly end at question 16. Everyone wonder.. How about question 17-20? Is it Bonus for us? Hehe.. I also taught in my mind that the other 4 questions be our bonus marks. Haha.. What a shame.. They found questions 17-20 at the end. Huhu.. Sedih.. Baru berangan nk dpt markah bonus. Hehe.. Byk kali diaorg main tape tu. Dpt laa crik jawapan byk2 kali kn? Hope sgt dpt band bagus. Amin..

Oh yaaa.. Ckap pasal terkezzuutt ni. Lepas habis je MUET ingt dpt laa rest kejap. Mengantuk.. Aira pun tido laa. Tibe2 ptg tu mama Aira call. Mama ckp mama dah smpai kt gate ni. Cepat siap. Aira ape laa kelam kabut pegi mandi, kemas2 barang. Semua Aira buat dlm mase 20 min. Bygkan laa. Mandi kerbau, kambing, lembu semua ade la. Package.. Haha.. Mama Aira ni mmg suke dtg mengejut. Suke dtg tak bg tawu. Daa smpai baru nk call. Bhye kn? Susa nk hangout ngn member.. Risau lau mama dtg mengejut ni. Huhu..

Thursday, 10 November 2011

11.11.11


Benci tarikh nii.. Huhu.. Awk da jnji nk kluar ngn saye tarikh ni. Tapi.. Semua tipu.. Patut ke Aira benci dia????? Arggghhhh.. Npe laa Aira jatuh hati kt dia. Kapel ni saket laa.. Nangis je. Bkn nk mintak simpati drpd sesiape. Cume Aira sedih kenapa laa Aira buka hati Aira utk Aizul niiii.. Sedihnyeee... Kenape You buat I mcm niii??? Kenape You kapel dgn I???? Kalau semata2 nk sakitkan hati I tak payah kapel laaaa... Tak payah buat I SAYANG YOU boleh tak?? Eeeee.. Kalau tak waras ni daa lame berdiri tengah2 jalan biar kena langgar. Huhu.. Sedihnye.. Kenape laa nasib mcm ni. Cinta manusia mmg saket laaa.. Baik cinta Allah s.w.t.. Ya Allah s.w.t. tlglaa hamba-Mu ni. Hamba-Mu tak mahu bercinta atau jatuh cinta dgn sesiapa lagi kalau cinta ni menyakitkan. Tolonglaaa... Hamba-Mu tak mahu hilang air mata yg berharga ni utk org yg langsung tak menghargai hamba-Mu.

Tuesday, 8 November 2011

Entitled 6

P/s : My dear.. I forgive you. Everything happens for a reason right? Please give me time to forget my love towards you.

Get Over Him!

Kegembiraan dalam kesedihan. Um.. Walaupun dpt result baik tp Aira sedih. Aira sedih sb Aira tak tawu mcm mane nk face Si Dia masa kuliah nnti. Adoiyaaiii.. Ade 3 subjek same pulak tu. Huhu.. Aira sedih sb pg td mase dftar sem baru Si Dia langsung tak senyum kt Aira. Pandang pun mcm nk tak nk je. Huhu.. Tawu laa muke Aira tak cantikkk.. Huhu.. Kenap cepat sgt manusia ni berubah? Mule2 manis je, lama2 semua perasa & perencah nk tambah. Masam, manis, pahit, kelat, tawar.. Semua nk all in one..  Mcm perencah Pasti Sedap tu. Tapi tak sedap pun.. Huhu.. Kenape susah sgt nk buang perasaan syg kt dia niiiii???????


I really loved him. I hoped that he'd love me too. Figures it won't happen to me. Starting from now, without him. Me without you is like the sky without stars. :'(




The Dean's List? Betul ke???


Haa? Once again I am in the Dean's List?? Unbelievable.. Haha.. Rasenye Aira byk main je. Byk kacau ketenteraman kwn2 yg tidur kt hostel. Haha.. Tp rezeki kn.. Thanks a lot Ya Allah s.w.t.. Tak tawu nk cakap ape. Hamba-Mu bersyukur sgt2.. Ni laa hadiah yg TERBAIK sekali. Harap2 sem ni dpt 4 flat. Hehe.. Sikit je lg. Chaiy0ok2.. Nk sgt dpt 4 flat. Nk bg hadiah kt parents. Hehe.. Hadiah ape? Result gempak laa.. Hehe.. Tp Aira dlm usaha utk dptkan 4 flat. Kwn2 semua pun belajar rajin2 tawu. Bagi hadiah kt parents korang. Hadiah tak semestinya kena beli kan.. Um.. Byk sgt dugaan yg Engkau beri. Tabahkan hati ye Cik Aira (bg semangat kt diri sendiri). Tahun ni mcm tak ade rezeki.. Harap2 tahun dpt dapat jejak tanah suci. Amin~..

Saturday, 5 November 2011

Aidiladha (。◕‿◕。)

Salam semua.. Hehe.. Esok daa raye korban. Excitednye Aira smpai terbayang makan daging unta. Haha.. Tp tu bukan niat sebenar. Alhamdulillah.. Syukur sgt sememangnya setiap kejadian yg berlaku ade hikmah disebaliknye. Baru Aira tawu iPhone rosak sb Allah s.w.t. nk uji Aira samada Aira ni sabar ke tak. Nak marah2 ke tak. Mmg laa ade perasaan marah, sedih.. Tapi kena kawal laa kan? Aira syukur sgt2 malam raye ni mlm yg penuh keajaiban. iPhone Aira daa okey. Daa bole touch da. Terima kasih Ya Allah.. Sbnrnya kunci utk merungkai setiap masalah yg kita hadapi ialah berdoa, sabar & redha..  Even parents pun daa berbaik2 semula. Sedara yg daa lame tak jumpe tibe2 dtg rumah Aira tunjukkan batang idung dia tu. Hehe.. Esok ade lagi sedara2 yg nk dtg beraye kt Pangkor. Waaa.. Seronoknye. Meriah raye korban kali ni. Selamat Hari Raye Korban semua..

P/s : Kalau ade daging korban lebih, rendang daging ke tolong pos kt Aira ye. Haha.. Just joking. =)

Friday, 4 November 2011

Lalalalalala~


My iPhone touch screen has stopped working and I am unable to calibrate touch screen. Unable to slide. Also I can't answer the phone when its ringing. What should I do? Should I throw it away or take it to Mac?? Or should I buy new phone??? Arggghhhhh.. You make me stressed thinking about how to fix you.

Lepas satu ujian ade lg satu? Huhu.. Kena sabar. Mmg sedih. Tp nk buat mcm mane daa nk stuck. Aira kalau boleh tak nak tension2. Nnti gugur semua rmbut, botak pulak. Lari pulak member2 sb rambut daa tak ade. Riku & Chika pun tak kenal daa tuan dia sb kepale daa licin. Hehe.. Tensionn.. Aira suke nyanyi utk hilangkan tension. Jom nyanyi dgn Aira. Biar suara tak sedap. Biar suara buat org muntah or pengsan janji tak gugur rambut sbkn stress. Haha.. (Kejamlaa Aira nii,dera org lain dgn suara yg tak sedap tu)

I Need Help!!

Tolong... Huhuhu.. Aira perlukan bantuan drpd kwn2 yg pakai iPhone. Huhu.. iPhone Aira tibe2 tak boleh nk touch. Sediiiihhhhhhhhhh.. Tu hadiah drpd mama ayah Aira. Tolong kwn2.. Brg2 yg parents bg sgt penting utk Aira. Mcm mne nk solve mslah ni? Iphone ni boleh elok tak??? Iphone ni tak pernah jatuh pun. Kenapelaa rosakk niiiiiiii..  :'(

Wednesday, 2 November 2011

Missing You


I miss you when something really good happens, because you're the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you're the one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry, because I know that you are the one that makes my laughter grow, and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you the most when I lay awake at night, and think of all the wonderful times that we spent with each other for those were some of the best and most memorable times of my life.

Comelnyeee.. ;)


Ngee.. Comeyl tak anak kucing Aira? Hehe.. Bosan tak tawu nk buat ape. So Aira kacau si kecik ni tidow. Tgok pic 1st dye bukak sikit mate dia. Pic 2nd Chika pengsan sepenuhnye. Haha.. Comeyl.. Rase nk gigit2. Tp bile fikir balik nnti tak lame hidup anak kucing ni kalau Aira gigit.

Scary Panda


video

Well, hello.. Daa lame Aira tak post kt blog. Aira ni tak tawu nk entertain orang. Mf ye.. Aira post blog utk suke-suki Aira je. Sb tu blog Aira tak femes mcm blog orang lain. Hehe.. Tak pe laa.. Hal ni tolak tepi dulu. Hari ni Aira nk share iklan tentang si Panda. Korang mesti tawu binatang name Panda ni. Chubby.. Cute and adorable. Rase nk cubit2 je binatang ni. Haha.. Keje Panda ni makan tebu je. Ye ke? Hehe.. Entah laa.. Selalu tegok dlm tv panda mkn tebu je. Hehe..

Haaa.. Korang jgn main2 ok? Panda zaman skrg pun dah expert daa. Siap buat iklan lagi. Cari duit poket lebih kot. Haha.. Ptg tadi Aira tak tawu nk buat ape. Cuti sem ni mmg lame bg Aira even cuti 1 bulan lebih je. Mase 1 bulan lebih ni daa cukup utk Aira menggemukkan diri dgn makanan2 yg ade dlm rumah smbil golek2 dpn tv smbil lyn channel2 dlm Astro. Kn byk tue.. Hehe.. Mcm2 ada! Oleh sb tak ade keje nk buat so Aira dgar lagu kt You Tube.

Tibe2 tangan ni gatal nk search video pasal Panda kt You Tube. Aira pun layan laa video kt atas ni. Aira tengok video ni smbil gelak guling2. Haha.. Klaka.. Panda ni mmg ganas. Aira tawu dia buat keje part time tp jgn laa nk desak orang lain utk beli keju yg dia promote tu. Haha.. Aishh.. Panda ni.. Hehe.. Tak sgka Panda yg comel ni ade sifat lain yg tersembunyi, dlm kecomelan si Panda ni kdg2 ganas jugak kalau tak dpat ape yg dia nk. Haha.. So, jgn bela Panda. Bahaye..

Hard to Forget..



It's so hard to forget..
But I'm trying to erase you from my heart.
Tell me why it's so hard to forget.
Don't remind me, I'm not over it.
Tell me why I can't seem to face the truth.
I'm just a little too not over you.
Not over you....

Memories, supposed to fade.
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go.
Didn't think it'd be this hard.
Should be strong, movin' on.

Hampa.. (._.)


Hampanye hati ni. Aira mmg selalo nasib malang dlm kapel2 ni. Um.. Apelaa salah Aira ngn kaum Adam ni? Hu2.. Salah ke sekali sekala nk rase bahagia? Korg pun nk gk rase bahagia kn? Hu2.. Rase bhgia dgn fmly daa lengkap daa. Trgin gk nk rase bhgia dgn cowok sndri. Kalau nk putus baik tak payah kapel. Hu2.. Mykitkan hati jeee. Ni laa nasib org yg setia dgn psgannye. Mgkin sb terlalu percaya dgn ayat2 semanis kurma Si Dia laa Aira selalo kena tinggal. Adus.. Even kena patuk ngn ular pun rasenye tak sakit sgt brbnding kena tinggal. Kenapa tak mati je dgn bisa ular tu??? Huhu.. Sedih laaa.. Org syg kt Si Dia. Ya Allah, Ya Tuhanku, hamba-Mu sudah jatuh hati dgn insan yg melabuhkan kasih dan sygnya kepada-Mu.. Tp, kenapa insan itu smkin jauh dgn hamba-Mu? Mgkin ni ujian utk Aira.. Hampa.. (._.)