CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Welcome to My Page. Sorry sb xde entry yg menarik. Aira tak pandai nk entertain org. Mf.. Mf.. Cool Blue Outer Glow Pointer

Saturday, 26 November 2011

Ahad-27.11.2011

Hello Readers.. Hehe.. Lame Aira tak post kt blog. (Lame ke? Lame laa sgt kan..) Ngee.. Aira buzy sikit laa kebelakangan nii.. Semester ni mmg busy. Huhu.. Banyak assigments yg Aira kena buat. Hari ni Aira kena jaga seramai 50 orang budak2 dari 3 buah sekolah. Sebab ape? Hehe.. Sebabnye diaorg dtg tmpt Aira study utk main game Angry Birds. Mcm kalakar je kn. Nk jaga diaorg sb ni je. Hehe.. Tp bukan aira sorg je yg jaga diaorg ni semua. Ade lg laa. Hehe.. Lau Aira jage sorg mmg mati laa kn. Heee.. Tp aira suke keje ni walaupun memenatkan sbnye Aira suke budak2. Aishh.. Bile laa nk ade ank ni. Aisehmannn.. Berangan2 lak. Haha.. calon pun daa lari cmne nk kawen ni.. Ok laa. Readers budak2 pun daa smpai daa ni. Sooo kena laa jd baby-sitter jp. Hehehe

Wednesday, 23 November 2011

Entitled 7


What am I supposed to do? Im not good in blogging including in English.. Huhu.. But soon I will be teaching English in Primary school. Huwaaa.. I fell like I'm crying inside. Begitu cepat mase berlalu. Rase mcm nk sekolah lagi jee.. Tak nk jadi cikguuuu.. I'm not suite to be an English teacher. I'm not ready yet. Speaking, grammar, semua berterabur lagi. Haha.. Mcm mane nk ajar budak2 ni? Hehe.. Mmg kena gelak laa dgn budak2 ni nanti. Huhu.. Anyway, mase panjang lagi utk Aira perbetulkan ape yg tak betul. Hehe.. Nk betulkan ape? Bukan otak yg masuk air ni ok. Hehe.. Kadang2 hidup ni kena laa gila2 baru laa syokkkk.. Ade lg mase sebelum bulan Jun 2012 utk Aira tingkatkan kemahiran berbahasa Omputeh ni. Hehe.. Wish me luck okay my lovely friends.

Sunday, 20 November 2011

Nikon DSLR..


Finally you are mine.. Lame mengidam kamera Nikon D5100 nii. Huhu.. Thnks mama ayah sb sudi tmbah duit Aira. Lau tak mmg tak cukup laa duit Aira nk beli kamera ni. Hehe.. Kamera ni Aira terpaksa beli utk subjek Teknologi Pendidikan. Tak tawu laa lecturer tu nk buat ape dgn kamera ni. Siap suruh kitaorg beli lg. Anyway, Aira jnji Aira belajar rajin2 utk mama and family. Dpt keje bagus2, duit masyukkk.. Lepas tu bole laa Aira taja mama, ayah and adik2 semua pergi Mekah. InsyaAllah..

Suprised!

Yesterday, after I had finished my MUET test my dearest mom suddenly called me. At the beginning she just asked me on MUET. "How was your test? Is it okay my dear? I pray for your success.",she said. I said thanks to Allah for helping me by making the tape for listening test stuck. So that it will be easy for me to jot down the info if the tape suddenly stop working. The tape suddenly end at question 16. Everyone wonder.. How about question 17-20? Is it Bonus for us? Hehe.. I also taught in my mind that the other 4 questions be our bonus marks. Haha.. What a shame.. They found questions 17-20 at the end. Huhu.. Sedih.. Baru berangan nk dpt markah bonus. Hehe.. Byk kali diaorg main tape tu. Dpt laa crik jawapan byk2 kali kn? Hope sgt dpt band bagus. Amin..

Oh yaaa.. Ckap pasal terkezzuutt ni. Lepas habis je MUET ingt dpt laa rest kejap. Mengantuk.. Aira pun tido laa. Tibe2 ptg tu mama Aira call. Mama ckp mama dah smpai kt gate ni. Cepat siap. Aira ape laa kelam kabut pegi mandi, kemas2 barang. Semua Aira buat dlm mase 20 min. Bygkan laa. Mandi kerbau, kambing, lembu semua ade la. Package.. Haha.. Mama Aira ni mmg suke dtg mengejut. Suke dtg tak bg tawu. Daa smpai baru nk call. Bhye kn? Susa nk hangout ngn member.. Risau lau mama dtg mengejut ni. Huhu..

Thursday, 10 November 2011

11.11.11


Benci tarikh nii.. Huhu.. Awk da jnji nk kluar ngn saye tarikh ni. Tapi.. Semua tipu.. Patut ke Aira benci dia????? Arggghhhh.. Npe laa Aira jatuh hati kt dia. Kapel ni saket laa.. Nangis je. Bkn nk mintak simpati drpd sesiape. Cume Aira sedih kenapa laa Aira buka hati Aira utk Aizul niiii.. Sedihnyeee... Kenape You buat I mcm niii??? Kenape You kapel dgn I???? Kalau semata2 nk sakitkan hati I tak payah kapel laaaa... Tak payah buat I SAYANG YOU boleh tak?? Eeeee.. Kalau tak waras ni daa lame berdiri tengah2 jalan biar kena langgar. Huhu.. Sedihnye.. Kenape laa nasib mcm ni. Cinta manusia mmg saket laaa.. Baik cinta Allah s.w.t.. Ya Allah s.w.t. tlglaa hamba-Mu ni. Hamba-Mu tak mahu bercinta atau jatuh cinta dgn sesiapa lagi kalau cinta ni menyakitkan. Tolonglaaa... Hamba-Mu tak mahu hilang air mata yg berharga ni utk org yg langsung tak menghargai hamba-Mu.

Tuesday, 8 November 2011

Entitled 6

P/s : My dear.. I forgive you. Everything happens for a reason right? Please give me time to forget my love towards you.

Get Over Him!

Kegembiraan dalam kesedihan. Um.. Walaupun dpt result baik tp Aira sedih. Aira sedih sb Aira tak tawu mcm mane nk face Si Dia masa kuliah nnti. Adoiyaaiii.. Ade 3 subjek same pulak tu. Huhu.. Aira sedih sb pg td mase dftar sem baru Si Dia langsung tak senyum kt Aira. Pandang pun mcm nk tak nk je. Huhu.. Tawu laa muke Aira tak cantikkk.. Huhu.. Kenap cepat sgt manusia ni berubah? Mule2 manis je, lama2 semua perasa & perencah nk tambah. Masam, manis, pahit, kelat, tawar.. Semua nk all in one..  Mcm perencah Pasti Sedap tu. Tapi tak sedap pun.. Huhu.. Kenape susah sgt nk buang perasaan syg kt dia niiiii???????


I really loved him. I hoped that he'd love me too. Figures it won't happen to me. Starting from now, without him. Me without you is like the sky without stars. :'(




The Dean's List? Betul ke???


Haa? Once again I am in the Dean's List?? Unbelievable.. Haha.. Rasenye Aira byk main je. Byk kacau ketenteraman kwn2 yg tidur kt hostel. Haha.. Tp rezeki kn.. Thanks a lot Ya Allah s.w.t.. Tak tawu nk cakap ape. Hamba-Mu bersyukur sgt2.. Ni laa hadiah yg TERBAIK sekali. Harap2 sem ni dpt 4 flat. Hehe.. Sikit je lg. Chaiy0ok2.. Nk sgt dpt 4 flat. Nk bg hadiah kt parents. Hehe.. Hadiah ape? Result gempak laa.. Hehe.. Tp Aira dlm usaha utk dptkan 4 flat. Kwn2 semua pun belajar rajin2 tawu. Bagi hadiah kt parents korang. Hadiah tak semestinya kena beli kan.. Um.. Byk sgt dugaan yg Engkau beri. Tabahkan hati ye Cik Aira (bg semangat kt diri sendiri). Tahun ni mcm tak ade rezeki.. Harap2 tahun dpt dapat jejak tanah suci. Amin~..

Saturday, 5 November 2011

Aidiladha (。◕‿◕。)

Salam semua.. Hehe.. Esok daa raye korban. Excitednye Aira smpai terbayang makan daging unta. Haha.. Tp tu bukan niat sebenar. Alhamdulillah.. Syukur sgt sememangnya setiap kejadian yg berlaku ade hikmah disebaliknye. Baru Aira tawu iPhone rosak sb Allah s.w.t. nk uji Aira samada Aira ni sabar ke tak. Nak marah2 ke tak. Mmg laa ade perasaan marah, sedih.. Tapi kena kawal laa kan? Aira syukur sgt2 malam raye ni mlm yg penuh keajaiban. iPhone Aira daa okey. Daa bole touch da. Terima kasih Ya Allah.. Sbnrnya kunci utk merungkai setiap masalah yg kita hadapi ialah berdoa, sabar & redha..  Even parents pun daa berbaik2 semula. Sedara yg daa lame tak jumpe tibe2 dtg rumah Aira tunjukkan batang idung dia tu. Hehe.. Esok ade lagi sedara2 yg nk dtg beraye kt Pangkor. Waaa.. Seronoknye. Meriah raye korban kali ni. Selamat Hari Raye Korban semua..

P/s : Kalau ade daging korban lebih, rendang daging ke tolong pos kt Aira ye. Haha.. Just joking. =)

Friday, 4 November 2011

Lalalalalala~


My iPhone touch screen has stopped working and I am unable to calibrate touch screen. Unable to slide. Also I can't answer the phone when its ringing. What should I do? Should I throw it away or take it to Mac?? Or should I buy new phone??? Arggghhhhh.. You make me stressed thinking about how to fix you.

Lepas satu ujian ade lg satu? Huhu.. Kena sabar. Mmg sedih. Tp nk buat mcm mane daa nk stuck. Aira kalau boleh tak nak tension2. Nnti gugur semua rmbut, botak pulak. Lari pulak member2 sb rambut daa tak ade. Riku & Chika pun tak kenal daa tuan dia sb kepale daa licin. Hehe.. Tensionn.. Aira suke nyanyi utk hilangkan tension. Jom nyanyi dgn Aira. Biar suara tak sedap. Biar suara buat org muntah or pengsan janji tak gugur rambut sbkn stress. Haha.. (Kejamlaa Aira nii,dera org lain dgn suara yg tak sedap tu)

I Need Help!!

Tolong... Huhuhu.. Aira perlukan bantuan drpd kwn2 yg pakai iPhone. Huhu.. iPhone Aira tibe2 tak boleh nk touch. Sediiiihhhhhhhhhh.. Tu hadiah drpd mama ayah Aira. Tolong kwn2.. Brg2 yg parents bg sgt penting utk Aira. Mcm mne nk solve mslah ni? Iphone ni boleh elok tak??? Iphone ni tak pernah jatuh pun. Kenapelaa rosakk niiiiiiii..  :'(

Wednesday, 2 November 2011

Missing You


I miss you when something really good happens, because you're the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you're the one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry, because I know that you are the one that makes my laughter grow, and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you the most when I lay awake at night, and think of all the wonderful times that we spent with each other for those were some of the best and most memorable times of my life.

Comelnyeee.. ;)


Ngee.. Comeyl tak anak kucing Aira? Hehe.. Bosan tak tawu nk buat ape. So Aira kacau si kecik ni tidow. Tgok pic 1st dye bukak sikit mate dia. Pic 2nd Chika pengsan sepenuhnye. Haha.. Comeyl.. Rase nk gigit2. Tp bile fikir balik nnti tak lame hidup anak kucing ni kalau Aira gigit.

Scary Panda


video

Well, hello.. Daa lame Aira tak post kt blog. Aira ni tak tawu nk entertain orang. Mf ye.. Aira post blog utk suke-suki Aira je. Sb tu blog Aira tak femes mcm blog orang lain. Hehe.. Tak pe laa.. Hal ni tolak tepi dulu. Hari ni Aira nk share iklan tentang si Panda. Korang mesti tawu binatang name Panda ni. Chubby.. Cute and adorable. Rase nk cubit2 je binatang ni. Haha.. Keje Panda ni makan tebu je. Ye ke? Hehe.. Entah laa.. Selalu tegok dlm tv panda mkn tebu je. Hehe..

Haaa.. Korang jgn main2 ok? Panda zaman skrg pun dah expert daa. Siap buat iklan lagi. Cari duit poket lebih kot. Haha.. Ptg tadi Aira tak tawu nk buat ape. Cuti sem ni mmg lame bg Aira even cuti 1 bulan lebih je. Mase 1 bulan lebih ni daa cukup utk Aira menggemukkan diri dgn makanan2 yg ade dlm rumah smbil golek2 dpn tv smbil lyn channel2 dlm Astro. Kn byk tue.. Hehe.. Mcm2 ada! Oleh sb tak ade keje nk buat so Aira dgar lagu kt You Tube.

Tibe2 tangan ni gatal nk search video pasal Panda kt You Tube. Aira pun layan laa video kt atas ni. Aira tengok video ni smbil gelak guling2. Haha.. Klaka.. Panda ni mmg ganas. Aira tawu dia buat keje part time tp jgn laa nk desak orang lain utk beli keju yg dia promote tu. Haha.. Aishh.. Panda ni.. Hehe.. Tak sgka Panda yg comel ni ade sifat lain yg tersembunyi, dlm kecomelan si Panda ni kdg2 ganas jugak kalau tak dpat ape yg dia nk. Haha.. So, jgn bela Panda. Bahaye..

Hard to Forget..



It's so hard to forget..
But I'm trying to erase you from my heart.
Tell me why it's so hard to forget.
Don't remind me, I'm not over it.
Tell me why I can't seem to face the truth.
I'm just a little too not over you.
Not over you....

Memories, supposed to fade.
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go.
Didn't think it'd be this hard.
Should be strong, movin' on.

Hampa.. (._.)


Hampanye hati ni. Aira mmg selalo nasib malang dlm kapel2 ni. Um.. Apelaa salah Aira ngn kaum Adam ni? Hu2.. Salah ke sekali sekala nk rase bahagia? Korg pun nk gk rase bahagia kn? Hu2.. Rase bhgia dgn fmly daa lengkap daa. Trgin gk nk rase bhgia dgn cowok sndri. Kalau nk putus baik tak payah kapel. Hu2.. Mykitkan hati jeee. Ni laa nasib org yg setia dgn psgannye. Mgkin sb terlalu percaya dgn ayat2 semanis kurma Si Dia laa Aira selalo kena tinggal. Adus.. Even kena patuk ngn ular pun rasenye tak sakit sgt brbnding kena tinggal. Kenapa tak mati je dgn bisa ular tu??? Huhu.. Sedih laaa.. Org syg kt Si Dia. Ya Allah, Ya Tuhanku, hamba-Mu sudah jatuh hati dgn insan yg melabuhkan kasih dan sygnya kepada-Mu.. Tp, kenapa insan itu smkin jauh dgn hamba-Mu? Mgkin ni ujian utk Aira.. Hampa.. (._.)


Wednesday, 26 October 2011

Entitled 4


P/s : Even though you makes me cry a lot on my birthday, I still love you. When my crying's done I'll wear a smile to cover up my sadness just to makes you smile.

Tuesday, 25 October 2011

Endless 18teen



TODAY WOULD BE MY LAST DAY OF MY 18TEEN

Countdown to My 19th Bday

Countdown to my birthday. Hehe.. Lg berape minit je lg. Excited la pulak. Hehe.. Ptg td dpt motor baru. Eh? Esok ade lg?? Mama ckp ade lg 1 bday gift yg dia nk bg. Auwww.. Tak sabar. Hehe.. Ape agaknye ye? Kek hari jadi kot. Haha.. Tak pun kete. Kalau ade lesen kete msti dpt kete kn? Hahaha.. (perasan je Aira ni) Hehe.. Daa besar panjang pun nk celebrate bday lagi ke? Si Dia cakap nk nyanyi sebuah lagu utk Aira tepat jam 12 nanti. Si Dia cakap nk buat Aira ketawa smpai cramp perut termasuk usus perut.. Hahaha.. Boleh ke???




Domo Arigatooo.. (^-^)

New Nouvo LC 135 - Bday gift from my parents ..
Arrived : 5p.m, 25 oct 2011


Esok bday Aira. Tp.. Hadiah da smpai dulu sblum celebrate bday. Hehe.. Tak tawu nk ckap ape sb Aira heppie sgtttt. Hehe..Mama, ayah.. Tak bg hadiah pun tak ape. Aira heppie sgt sb mama ayah selalo ingat bday Aira. Wish bday pun daa cukup. Hehe.. Anyway,thank you sooo muchhh, dommo arigatooo "okaasan"( mom ),"otoosan" ( dad ).. Love both of you. Muahhhhahaha.. ❤ ❤ ❤ ❤

Tuesday, 18 October 2011

Cerita Si Mata Oren 3#


Sorry kwn2 sb terpaksa tengok Riku terbalik mcm ni. Haha.. Bkn selalu kn Riku nk posing senget. Hehe.. Okey, for the 3rd entry I would like to share how Riku got it's name. Kn Aira ckap 1st time tegok macam harimau. Bengis + liar + ganas = SEMUA PACKAGE ade laa kt Riku ni. Complete set. Haha.. Memandangkan dia ni macam rimau sikit, tapi daa terang2 daa yg dia ni kucing.. So Aira dgn Mama letak laa name Rimau + Kucing = Riku. Mule2 bawak balik rumah habis semua Riku cakar. Sofa pun daa koyak-rabak dia buat. Terpaksa beli lain. Untunglaaa Riku dpt rasmi sofa baru. Hehe..Daa 2 bulan Riku dgn family Aira. Tengok laa makeover yg Aira & family buat. Riku yg ganas & liar ni bertukar jd jinak. Comel sgt.. Aauuuww.. Hehe..

Ade org Pangkor ckp Titi Gantung tu dulu kg org bunian. Agak2 Riku ni haiwan belaan bunian tak? Hehe.. Boleh jadi kn.. Haha.. Entah laa Aira pun tak tawu. Tapi kan korang, Riku ni ade kelemahan dia. Nk tawu ke? Hehe.. Riku ni takut gelap, burung & kilat. Hahaha.. Lawak laa.. Asal dari hutan, tapi penakut. Hahaha.. Kdg2 Aira suke sakat Riku. Suke tutup lampu rumah smpai gelap-gulita. Haha.. Tp yg peliknya kucing ni susah nk dengar dia berbunyi. Kalau kucing biase selalu "Miaw.. Miaw..". Hehe.. Tp Riku tak. Diam je.. Selama Aira bela Riku ni, 4 kali je dia berbunyi. Tu pun sebab takut kilat dgn lapa.. Aira pernah terfikir kalau2 Riku ni kucing jadian / kucing hutan. Hehe.. Korg rase mcm mane?

Cerita Si Mata Oren 2#

Riku - Si Mata Oren
Haluuu semua. Hehe.. Tak sabar ye nk tawu sambungan cerita Si Mata Oren ni ye? Hehe.. Mmg mata Riku warne oren. Aira tak edit ok? Ade laa edit sikit tu pun tmbah http blog je. Hehehe.. Nk tawu ke kt mane Aira jumpe ciptaan Allah s.w.t yg comel ni? Okey, 1st of all Aira bg tawu dulu kt mane Aira tinggal. Aira tinggal kt Pulau Pangkor, Perak. Daa 6 tahun stay sini sb followed ayah yg tpkse brtukar ke sini. Pulau ni not bad, nice view, cume masalah feri je yg leceh sikit. Rumah Aira menghadap laut. Jemput laa dtg sini. Jumpe Riku & Chika. Hehehe..

Okey2.. Daa habis daa sesi pengenalan kita td, maaf no kad pengenalan tidak boleh disertakan sekali.. Hehe.. Eh? Nk ke? Tanye laa Riku. Hahaha.. Cerita tntg mcm mane Aira jumpe Riku ni panjang sgt. Boleh buat esei daa. Kalau bebel byk2 sgt pun bukan korg nk baca kn? So, in short, Aira bawa sepupu2 Aira pergi Titi Gantung dkt2 area rumah Aira pd 6 Ogos yg lepas. Name pun Titi Gantung mestilaa dlm hutan kn? Huhu.. Aira pergi bertiga je dgn sepupu2 Aira. Jungle trekking sendiri2 je. Haha.. Brni betul. Balik rumah je terus kena marah dgn parents masing2. Hahaha..

Balik pd cerita.. Dlm perjalanan balik tu tiba2 Aira terdengar something dari celah2 semak kt Titi Gantung tu. Aira sbnrnye takut tp depan cousins kenalaa tunjuk berani sikit. Hahaha.. (pdhal mase tu kaki menggigil2). Yelaa tibe2 dgar bunyi. Time pergi td tak ade pun dengar pape bunyi. Aira beranikan diri utk dekat dgn semak2 tu. "Kalau berani keluar laa.. Ingat kami takut ke?".. Aira cepat2 selak semak tu. Tak ade ape pun. Fuuuhh~ Lega. Mungkin mainan perasaan kut. Sekali lagi Aira dgar bunyi dkat celah2 semak. Jantung daa dup-dap2 laju daa ni.. (dup-dap2 tu bunyi jantung Aira time tu. Hehe..) Dlm hati "Ape pulak kali ni. Tadi check tak ade ape pun. Takutnye".

Tibe2 Aira ternampak bebola mata warna oren kt celah2 semak.  Bebola mata tu makin dekat dgn Aira. Bunyi semak tadi pun makin kuat. Aishh.. Tak sedap hati daa ni. Huhu.. Nak nangis daa mase tu tapi tak tawu nk lap kt mane. Tisu tak bawak. Kalau jadi ape2 mmg tak ade sape yg tawu sb kami bertiga je pun. Aira takut, tapi perasaan nk tawu ni buat Aira jadi berani. Tiba2 bunyi tadi berhenti. Aira fikir +ve. "Korang angin je kot. Jom balik".  Lepas tu haiwan comel ni lompat keluar dari semak tu. 1st time tengok mmg macam harimau. Belang2 mcm rimau. Mata oren.Aira pantang tengok kucing. Mesti nk pegang. Mule2 pegang terus kena cakar. Huhu.. "Ganasnye kucing ni. Jom balik".
Sepanjang balik kucing tu ikut je Aira. Kesian laa pulak dgn kucing ni. Tak kan nk biar sekor2 je. Hehe.. So Aira bawak balik. Mule2 mama & ayah tak bagi bela. Tapi mata dia yg unik ni laa yg buatkan parents Aira jatuh cinta dgn kucing ni. Same laa mcm Aira. 1st time tgok terus rase cinta berputik. Cewaaaahhhh.. Hahaha.. Ade hikmah kan kenapa hari tu Aira terase nk pergi Titi Gantung dgn cousins. Dpt jumpe kucing comell.. Hehe..

Monday, 17 October 2011

Cerita Si Mata Oren 1#

Riku - Si Mata Oren

Hehe.. Ramai yg tertanya2 kenape mata kucing Aira warne oren. Aira edit ek? Eh??? Aira tak edit ok?? Tolong sikitt.. Aira bukannye pro sgt dlm hal edit-mengedit ni. Hehe.. Nk edit pun tak reti. Adoyaii.. Hehe.. Ade cerita.. Ade rahsia disebalik Si Mata Oren ni. Allah s.w.t. telah temukan Aira dgn ciptaan-Nya yg unik ni bulan Ogos yg lepas. Nk tawu Aira jumpe Riku ni kt mane? Nk tawu kenapa name Si Mata Oren ni Riku?? Hehe.. Tggu post esok ye.. ;)

Double The Trouble ( D.T.T 1#)

I would like to introduce the culprits behind the incident that had happend this evening.. Cute tak? Hehe.. Ni laa kucing2 Aira. Anugerah Allah s.w.t. buat Aira yg sukekan kucing. Hehe.. Terima kasih atas anugerah ni. Comel sgtttt..

Riku
Chika

Haaa.. Ni laa rupa pesalah2 yg buat rumah Aira dalam kebanjiran petang tadi. Hehe.. Bile 2 ekor ni bergabung tenaga memang semua caca-marba. Ingat rumah kenape laa tadi.Ingat angkara org luar. Rupenye haiwan dalam.. Hehe.. (tak kan nk paggil org dlm, dah terang2 2 ekor ni haiwan) Aishh.. Nasib baik comel. Sejuk laa mata memandang 2 makhluk comel ni walaupun 2 ekor ni buat hal. Penat jugak laa nk mop rumah ni sb Aira mop sorang2. Nk minta tlg mama dgn ayah diaorg baru balik keje. Nk minta tlg adik2, dua2 kecik lagi. Takut terlentang mase mop lantai. Um.. Nk mintak tolong tok, tok dah berusia.. Kesian pulak. Adoyaii.. Terpaksa buat sorang2. Penat sikit. Tp lega rumah daa bersih. To both Riku & Chika.. Lain kali buat lagi ye. (Kalau buat lagi no food. Wahahaha )

Entitled 3

Bla..Bla..Bla.. Aira tak tawu nk post ape la. Penat mop rumah. Huhu.. Angkara 2 makhluk Allah s.w.t ni. Aduss.. Balik rumah je lantai basah.. Kalau lantai basah kt ruang tamu je tak ape la. Ni satu rumah.. Adoyaiii.. Apelah nasib bela 2 makhluk ni kt rumah. Nasib baik comel. Kalau takkkkk... Aira daa humban dalam laut. Hehehe..

Thursday, 13 October 2011

Nyaris Mati

Aduhhh.. Syok2 online tibe2 ank kucing buat hal.. Nasib baik anak kucing ( Chika ) kesayangan Aira tak mati. Kalau Aira tak cepat maybe kepala Chika dah putus kena kipas. Gatai betul laa Chika ni. Panjat almari pulak dah.. Hari tu panjat langsir rumah. Lagi sikit kepala tu nk kena cantas dgn kipas. Nk tunjuk heroin sgt ke? Perlu ke tunjuk kebetinaan tu? Tak payah tunjuk pun tak ape. Tuan ko ni daa tawu ko tu betina, sb tue lah Aira bg name Chika. Huhu.. Almari tue daa lah tinggi. Nk capai kerusi takut tak sempat pulak. So Aira terpaksa panjat almari yg tinggi tu ala2 Tarzan. Ooo.. Ooo.. ( Bunyi Tarzan selalo pekik kt dlm tv) Hahaha.. Nasib baik Tarzan version perempuan ni ade tawu? Nasib baik comeyl. Tue yg Aira sanggup panjat almari yg tinggi tue. Kalau tak daa arwah daa Si Chika ni. Tp.. Kaki Aira terseliuh sb terjun dri almari tue. Sakit. Um.. :'(

Sekali Lagi

Alhamdulillah, syukur kpd Allah. Smlm Aira settle jugak Speaking Test. Hehe.. Kali ni Aira tak silap tarikh daa ok? Hehe.. Malunye, daa lah kelmarin dtg kolej dgn baju ni. Smlm pun pkai baju kurung yg same. Eh..? Sorry sikit ok. Aira mandi ok? Cume tak bawak baju lebih je. Hehe.. Rumah jauh la, dari Perak Selangor tue. Dtg kolej dgn semangat yg baru. Tapi.. Sekali lagiiiiii.. Huwaaaa.. Malunye. Perlu ke perli??? Huhu.. People make mistakes okay? Um.. Baru masuk bilik utk Speaking Test MUET terus kena perli ngn examiners tu. Tak sangka pulak examiners yg same. Aduhhh.. She said,"You are the girl from yesterday right? The excited girl.. (laughing) I have been waiting for you. Please come in". Grrrr.. Geramnye.. Nk buat mcm mne. Salah Aira jugak. Sape suruh tak check date betul2. Hehe.. Tp kan, examiners daa kenal Aira. Rase2 dpt tak markah kesian sb dtg dua kali utk test MUET? Hahaha.. Kalau Pn Adibah bg extra marks Aira rase syukur sgt2. Anyway, I have tried my best for yesterday test. Pray for me ok my dear? So that I can achieve Band 4 and above.. Amin..

Tuesday, 11 October 2011

Entitled 2

Am I cute? Auwww.. Thanks for your praises. I got something to say.. :


P/s : Aira said "The only people who make no mistakes only dead people. Learn from the mistakes ok? ".. Smile!!


Salah Tarikkhhhh

Isk3.. Memalukan betul laaa.. Mcm mane boleh tersilap tarikh niii. MALUUU!! Huhu.. Mne nk letak muke ni? Hehe.. Sikit je lg nk terjun tasik kolej. Malu punye pasal. Hahahaha.. Ingtkn pg ni turn Aira utk MUET Speaking Test. Rupenye esok. Aduhhh.. Siap kena bahan lagi dgn senior2. Pemeriksa pun nk bahan jugak ke? Aik?? Mkcik yg jge kaunter pendaftaran pun nk join sekaki? Isk2.. Kesian lah dgn Aira. Wuwuwu.. :'(

Cerita dia mcm ni.. Pg td Aira punyalaa excited nk test MUET. Smpai kolej tepat 7.30pg. Masa nk register tu tibe2 je tak de name Aira. Pelik laa jugak. Bukan tak bayar.. Tp kenapa tak de ye..? Pelik.. Salah kelas ke? Aira pun tanyalaa sorg mkcik ni. Dia ckp Aira mmg masuk bilik yg betul. "Adik mmg masuk kelas yg  betul. Tapi tarikh adik MUET esok laa syggg..",mkcik tu ckp smbil gelak2. Huhu.. Segannyeee.. Semua senior tgok Aira smbil gelak2. Lepas tu pemeriksa pulak join mkcik td. Ingtkn nk bg smgat, rupanye nk bahan jugak. "Are you too excited my dear?. Woahh, im impressed. Hope to see you again next morning on the same time and same class",tu lah ayt pemeriksa tu. Eeeee.. Gerammmnyeee.. Semua nk bahan Aira. Huwaaaa... Maluuu.. Xpe2.. Sabo je laaa teman.. Ni cabaran utk Aira buat yg terbaik pg esokk. Chaiyook3.. Hehe.. Wish me luck ok? =)

Nyaris Excident

Semalam Aira bertolak dari Perak  Selangor sebab pg ni ade MUET. Dlm perjalanan tibe2 je perut Aira buat konsert. Konsert keroncong pulak tu. Haha.. Semua dngar bunyi perut Aira.  Kuat sgt ke bunyi perut Aira ni? Hehe.. Lapa sgt kot. So, ayah brhnti kt sebuah restaurant dekat2 area Tanjung Karang. Nme restaurant tu Tajung Jaya Seafood. Fmily Aira selalu brhnti mkn kt sini time nk hantar Aira balik kolej. Mknan kt sini semua sedap2. Harga pun berpatutan. Seafood dia pun fresh, manis je rase.. Aira kalau dah kenyang sgt mulalah nk sedu2. In English we called "Hiccups". Hehe.. Org tua2 pulak selalu ckp kalau sedu tu tnda nk besar. Tp Aira ni bukannya budak kecik. Dah besar panjang dah pun. Sedu2 ni kdg2 buat Aira rase malu pun ade. Semua tengok Aira smpai tak kedip mate diaorg time Aira sedu.. Adoiiyaaiii.. Eh.. Out of topic. Oppssiii.. Hehe..



My bad, lets us back to the topic. In short, lepas mkn.. Perut pun senyap. Tak de dah bunyi keroncong ke drum ke. Hehe.. Kiteorg pun smbung balik perjlnan ke Selangor. Smpai kt satu simpang 4 ni tibe2 ade kelibat cross dpn kereta kiteorg. Laju pulak tu, mcm pelesit. Huhu.. Nyaris tak langgar border jln. Kelibat tu bkn mkhluk halus ok. Cume jip tentera. Cube tgok muke tentera2 kt tepi ni. Bygkan jip warne hijau gelap. Dah lah lampu blkg pun tak de. Cermin pun tinted gelap. Jlnraya pun tak de lampu. Isk3.. Mau tak terkejut. Ayh Aira ni rabun ayam. Waktu mlm susah sikit dia nk nmpk jln. Nasib baik smpt elak. Kalau tak, tak tawu ape jd. Huhu.. Syukurlah umur pnjg lg.

Sunday, 9 October 2011

Ujian Aje??

Ape ni?? Td tu you test I je ke??? So you tak de niat nk bandingkan I dgn ex you la yeee..You ingt lawak ke??? Um.. You dah buat I nges.. Mata I dah bengkak dah ni. Merah smcm je mate. I sggup tipu mama, I ckp mata I merah sb nges tgok cerita sedih. Hidung pun dah merah mcm badut. Boleh dah buat show lepas ni.. Huhu.. Cume nk cari baju dgn kasut badut je lg. Makeup badut dah settle dah. Um.. Knpelah I syg sgt kt you???? Pernah tak you fikir knpe?? Mmg I yg selalu mengalah dgn you kn..?? :'(


Mengapa selalu aku yang mengalah

Tak pernah kah kau berfikir

Sedikit tentang hatiku

Failed..


I'm trying to be the best person i can be to you.. But i failed. Sorry i tried to be the best but i can't be the person that you wanted me to be. I'm not the same as your previous couple.


P/s : Just read the highlights for short..

Via iPhone

Why Not?



Why not you accept me for who i am..? Why should you compare me with her??? Tak boleh ke terime siape diri Aira yg sbnrnye? Knape mesti you bandingkan I dgn ex you?? I sedih sgt.. Knpe? Malu ke dgn prgai I yg kelam-kabut ni? Malu ke ade couple yg childish? You ingat I suke ke jadi kelam-kabut? You ingt I buat2 jdi budak2 ke? Sorry laa.. I ni childish sikit. Dulu jiran2 sebelah rumah I semuanye budak2 kecik. I tak ade kwan yg sebaya dgn I so I kwn dgn bdak2 kecik ni smpai terikut2 prgai diaorg. Tmbh2 plak skrg I ade adik kecik. Um.. Kelam-kabut & jln laju pulak sb I terikut ayah I. I tak salahkan ayah. Maybe mmg betul salah I. Firefighter kena gerak dgn pntas utk jlnkn stiap keje diaorg.. Ayah I da terbiase gerak laju. Even pkai baju pun dia boleh siap tak smpai 5 minit. Semuanye ayah I nk cepat. Sb tu I terikut cara ayah I yg suke gerak laju tu. Lg pun ayah I mmg dari muda lg kelam kabut. Maybe gene I lebih kpd prngai ayah I.

Ejen -000

( Beware people coz Im spying on you )
Need my service? Call 1300-23-6060


Haha.. Im just kidding. Tak pernah pun jadi spy. Title blog pun merepek2. Mentang2 dah baik dmam mulalah nk buat keje entah pape. Haha.. Tiba2 Aira terdetik nk usha blog member2 Aira. Walaupun Aira tak jadi follower diaorg saje je Aira usha2 blog diaorg ni semua ( sbnrnye diaorg pun tk tawu Aira ade blog cmne nk follow kn? Hehe.. ). Waaaaa.. Ramai betul followers diaorg ni. Im so impressed with them. How can they attract people to be their followers? Is there any tricks behind this? Did they used some sort of magic tricks to attract their readers to followed them? Geez.. I wonder what are the formula behind this. Aira tengok blog diaorg biase2 je. Ade yg klakar tu mmg wt lawak abess. Ade gk yg post blog pasal life diaorg tntg relationship,family,friends..

Tp kn.. Mcm mane diaorg boleh ade ramai followers? Aira tak jeles ok? Hehe.. Just nk tawu je. Aira sbnrnye tak tawu pun ape fungsi followers ni.Yelaaa da lame Aira tggal dunia blog. 7 tahun da Aira tak bukak blog. Password pun dah lupe. Hak2.. Ni blog baru.Tu yg tk tawu nk post ape tu. Anyway,ade rewards ke kalau kite jd follower nii? Hehe.. Kalau ade Aira pun nk laaa.. Ngeee.. Boleh redeem my rewards. Haha.. But, it seems like no one gonna be my followers since my blog is no extraordinary. Wuwuwu.. Tp tak pe lah. It is not necessary to be my follower. The only reason why im posting in my blog is just for fun, not to entertain people or to persuade them. Maybe my friends got the talent to entertain others. Me.. Myself will totally enjoy my life especially with my family and him.
So, happy with your life.

Sihat Sepenuhnya

Yepppiiii.. Alhamdulillah.. Syukur kpd Allah. Aira dah baik demam. Demam ni ujian Allah utk Aira kn? Setiap ujian-Nya ade hikmah yg tersendiri. Kadang2 dgn ujian mcm ni buat seseorg manusia itu berfikir secara matang disamping sentiase mendekatkan diri kpd Allah Yang Maha Esa. Tp sbg seorg hmba Allah, tak bolehlah kite nk ingat Allah masa sakit / susah je. Kite kenalah jalankan tanggungjwb sbg hamba Allah dgn meninggalkan larangannya dan mengikuti perintahnya.. Hehe.. Mcm ustazah ke? Haha.. Ni bukan tazkirah yeee.. Cume skdar renungan utk kite semua include for myself.

Thursday, 6 October 2011

Fever



.::Fever..Fever..Fever..Fever::.
Yadaa.. Yadaa.. Yadaa.. Yadaa.. Demam ni buat Aira tiba2 rase nk mengarut.. Panasnyeeee.. Bila nk baik demam niiiiii??? Haishh naseb baik kt rumah dah. Kalau kt Hospital ni dah kena inject da ni dgn ubt. Adoiii.. Sakit tawu? Um.. Nk tulis entry blog pasal ape ni?? Huhuhu.. Pening + buntu.. :'(

Demam 39.5º


1st time Aira kena demam panas mcm ni sampai kena tahan kt hospital 3 hari. Adoyaii.. Nasib baik bukan demam denggi. Huhu.. Even stay 3 hari je kt hospital Aira dah rase bosan gileerrr. Dah lah tak tawu nk buat ape. TV pun tak ade cerita yg best. Asyik makan tidur je. Nk kluar jalan2 pun Doktor tak bg. Haishhh.. Si Dia pun nk marah2 Aira. Si Dia ckp Aira tak boleh pegi mane2 selagi Aira belum sihat. Sedihnyeeee.. Bkn Aira nk lari pun,cume nk keluar jalan2 kejap je. Lepas tu Aira stay la kt wad balik. Um..

Malam tu satu badan rase lemah. Nk pergi tandas pun jalan tak berapa nk betul. Terhuyung-hayang, tiba-tiba je pandangan jadi gelap. Sedar2 je atas katil. Da tawu da ape jd td, Aira collapsed sb panas sgt la dmam ni. Bayangkan laa suhu 39.5º. Mcm mane tak collapsed. Tapi Si Dia tak tawu. Huhu.. Sorry my dear bcoz i didn't tell you about this. 3 hari Aira kena tahan kt Hospital. Mcm2 ubat da Doktor bagi. Alhamdulillah, Aira da tak demam panas da. Cume demam biase je smpai hari ni. Um.. Bila nk sembuh ni?? :'(

Monday, 3 October 2011

Entitled




My words cannot simply express how much I ♥ You

Sweet Love

Here We Met


Geez.. This place is terrible.. But from here I found someone special, it is you. Instead, from here I found my true love. You are the one who takes away my heart. . I ♥ you without regret.. Also, I ♥ you for who you are.

13 Sebab Saya Syg Awk


P/s : Sorry syg.. Blur sikit image ni. Sb I besarkn.. Image ni kecik je sbnrnye. Jgn marah yee.. Sbnrnye byk lagi sb kenapa I sygkn U.. Ni 13 sb yg utama ok?
(。◕‿◕。)

Percubaan Pertama

Hari ni Tok ( Nenek ) Aira merajuk dgn adik-adik Aira. So, Tok mogok tak nak masak. Aira ni dah lah takut nak masak. Maklumlaa da lame tak masak. Aira ade blajar masak dri mama. Kdg2 ade jugak usha2 resepi masakan kt 'Webbie' dgn buku masak. Cume takut nk cube je. Hehe.. Setelah sekian lama tak memasak.. Tiba-tiba Aira cuba memasak. Perasaan takut tu ade la jugak. Cuak gilerr takot ape yg Aira masak tak menjadi. Takut gk kalau peristiwa lalu berulang kembali. Aira masak sb kesian kt adik2 Aira je. Tak kn lah sb Tok merajuk diaorg kena berlapar kn? So, Aira texting Si Dia. Tanya resepi. Haha.. Nasib baik ade buah hati yg pandai masak. Si Dia pun bg la resepi kt Aira. Si Dia bg semangat kt Aira utk cube masak. Si Dia ckp "Xpe syg u msak ye..cube je..i tau syg i ni pndai msk..klau u pndai msk lg tmbh syg i at u syg.." Si Dia penguat semangat Aira. Aira cube masak. Walaupun Si Dia cume teman Aira via phone je Aira rase mcm Si Dia ade kt sblh Aira. Mcm Si Dia ajar Aira masak.. Aauuwww.. Sweetttnye dye.. Hehe.. Finally siap semua menu. N adik2 Aira pun tak perlu nk ikat perut. Thanks my dear bcoz of U.. Finally I can get rid of my fears.

Peristiwa Silam

Semua org ade pglman pahit kn? Aira pun ade. Tp mcm memalukan je.. Yelaaa Aira ni takut nak masak. Nk tawu knape? Sbabnya dulu Aira pernah buat dapur terbakar. Habis rentung semuanye. Aira bukannya sengaja. Aira cuma nak masak bubur utk mama. Kesian mama, lapar. Org pregnant ni kn senang lapar. So, Aira pun masak la bubur. Peristiwa ni berlaku 9 tahun yg lalu. Aira ni penakut sikit. Dengar bunyi kilat je Aira lintang-pukang lari. Kadang2 smpai terpeluk org, nasiblah siape yang kena. Hehe..

Nak dipendekkan cerita. Masa Aira masak bubur tu tiba-tiba hujan. Ingat hujan biase je, ade plak 'Sang Lightning' interframe. Hehe.. Ape lagi Aira lari la tinggalkan dapur. Dapur terbakar sebab Aira terlupa nk tutup api. Um.. Bubur tu rentung sekali dgn dapur. Nasib baiklah ayah keje Bomba. Sempatlah padam api drpd merebak ke ruang tamu / bilik2. Puas Aira kene tengking & bebel dgn mama & ayah.  Sejak drpd peristiwa tu diaorg tak bg Aira masak. Sebulan Aira diamkan diri. Xckap sptah pun dgn mama ayah. Peristiwa tu buat Aira takut nk cuba masak sampai skrg. Si dia tawu pasal ni. Si dia ckap dia tak kesah pun Aira tak reti masak sbabnya dia boleh ajar Aira masak. Alaaaa.. Sweet kn?? Hehe.. Harap2 ape yg si dia ckp tu betul. Bukan tjuan utk memerli Aira. ✿(◕‿◕)✿

Sunday, 2 October 2011

Wishing You Get Well Soon


Please get well as soon as possible my dear Prince Charming. I need u.. Tak bolehlah dengar u sakit2 mcm ni. I risau tawu tak??? Your recovery is too meaningful for me. Take care.


IM WISHING YOU FOR A SPEEDY RECOVERY! (。◕‿◕。)

Risaunya..

Tiba-tiba rasa tak tentu arah. Hati mcm tak tenang je. Patutlaaa.. Um.. I was informed that his right hand was injured during the soccer training this evening. No wonder he didn't reply my messages. I was quite worried about him. Risaulaa.. Ya Allah Ya Tuhanku, tolonglah sembuhkan tangan kanannya. Hindarinya daripada sebarang musibah. Hamba-Mu sgt menyayanginya. My dear please take a good care of yourself eventhough I am apart from you.

I ♥ u so muchhhh..

Me - The Psychiatrist of Love

Since when I became the Psychiatrist of Love a.k.a Dokter Cinta? Haha.. It's quite funny right. Usus perut tiba-tiba rasa geli. Mcam ade org geletek. Haha.. Aira xpernah ade pglman nk nshatkan org. Diri sndiri pun tak boleh nk dgar nasihat org, inikan pulak nk nasihatkan org. Anugerah kot. Hehe.. Last night I tried to help my friends with their relationship. Biaselah nama pun bcnta mstilah ade pasang surut. Gaduh tu mestilah ade. Aira pun slalo jugak gaduh2 dgan si dia. Gduh manja katanye. Haha.. I only tried my best to figured out how to solved their problems. Thank Godness they didn't break up. Finally they realized that they need each other. Waaa.. So SWEET. Love is totally a sweet thing ever in this world. ツ

English or Malay?

I want to type in English in my blog about everything that had happenned or might happen in my life especially about us. I want to fill up my blog with our story. But, you wont understand at all. So, I'll type in bilingual either in English or Malay or both. In Malay we called "Bahasa Rojak" or "Bahasa Campur". Hehe.. Kalau U xfhm ape yg I taip, later on I'll teach U. Lambat laun U mesti pndai English. Sikit-sikit,lama-lama jadi bukit kn..


So CHAIYOOK MY DEAR..!! (。◕‿◕。)

Saturday, 1 October 2011

Thinking of U

I dont know what are you doing right now my dear. I just cant help myself from thinking of u. I really miss u for this whole semester break. Even only a month but I feel like a year. Haha.. So we'll definitely meet again on Nov right?

1st Entry

Geez I dont know what am I supposed to type. I never had a blog since 7 years ago. My blog definitely be the "BORRIIINNGGGGG" blog ever.